Double-click to start typing

Villa Panagos Studios/Rooms and Apartment ***

 

    UPPLEV DEN GREKISKA PÅSKEN 2014

                                    7 NÄTTER, 8 DAGAR

                                        17/4 - 24/4 2014

Dag 1,  HEMORTEN - HELSINGFORS - RHODOS eller

              HEMORTEN -STOCKHOLM -RHODOS

Uppsamling med egen buss, som startar ifrån Karleby - Vasa - Närpes och sedan så kör vi ner till Helsingfors,Vanda flygfält.

Direkt flyg avgår ca 08:00 till Rhodos på förmiddagen. Flygtid ca 3h 45 min. Mat på flyget.

Vi är framme på Rhodos ca 12.00-tiden, och på flygplatsen väntar bussen som tar oss med till vårt hotell, som ligger fint beläget i Rhodos stad, 50m ifrån stranden. Incheckning.

Ca 18.00, Välkomstmiddag. Yamas!

.

Dag 2, STADSRUNDTUR OCH PÅSKPROCESSION

Vi sover ut efter gårdagens buss- och flygtur, vår buffefrukost väntar på oss, ingen stress! Vi lunchar senare på utvalt ställe.

Kl.14.00 Efter lunchen, så åker vi med egen buss och guide in till Rhodos City, och först så besöker vi Mandrakehamnen, där vi bekantar oss med olika byggnader. Därefter så fortsätter vi till Monte Smith (Rhodos Akropolis). Rundturen avslutas i Gamla Stan, och här kommer vi att promenera omkring, lyssna på historia och här finns även ledig tid att själv strosa omkring.

Efter detta så bär det iväg till vårt hotell där vi äter middag.

Kl. 20.00 så beger vi oss till kyrkan där vi får följa den process som alltid sker på långfredagen. Man tar ner Jesusikonen ifrån korset, sveper in den i en liksvepning av linne och lägger den i en blomsterklädd kista som symboliserar Jesu grav. Sedan föres denna kista runt området, församlingen följer efter i procession kring kyrkan under sorgeklagan.

Ca kl. 22.00 är processionen slut.

  

Dag 3, PÅSKAFTON

Frukost på hotellet. Lunch på utvalt ställe.Middagen intar vi på hotellet.

23.00 Vi får vara med om att uppleva kyrkan på lördagskvällen och hämta det heliga ljuset som flugits in ifrån Jerusalem. Vi midnatt proklamerar prästen Jesu uppståndelse och låter församlingen tända sina ljus. Medan man gör detta så fylls natten av fyrverkerier.

Efter detta så kommer vi att äta den traditionella påsksoppan, och detta sker ca.01.30 på natten. Påskfirandet kan börja!

Dag 4, PÅSKLUNCH

Frukost på hotellet i vanlig ordning.

13.00 Vi åker till Faliraki, där vi skall inta den traditionella påsklunchen. Här får vi smaka på alla de påskspecialiteter, knäcka ägg och trevligt sällskap. En riktig grekisk påskfest, och vi får även hoppas att vi har vädergudarna på vår sida idag!

Avfärd till baka till hotellet...ja då vi är klara. Senare på kvällen, middag på hotellet.

   

   

Dag 5, LEDIG DAG

Frukost på hotellet. ´

13.00 Lunch på utvalt ställe och middag på hotellet.

Kanske den modiga passar på och tar sig ett dopp i Medelhavet? Vi ordnar även med besök i Palatset i Gamla Stan, ifall det finns intresserade.Start ca 09:00 utanför hotellet och så promenerar vi tillsammans längs med Mandrakehamnen in till Gamla Stan. Inträde 6 euro/person (ingår inte i priset).

Dag 6, LINDOS

Efter vår buffefrukost så skall vi denna dag köra längs med östkusten och vårt första besök blir vid Kallithea Springs, och sedan åker vi vidare till ett krukmakeri, där vi får lära känna det berömda lergodset ifrån Rhodos.

Efter vårt besök hos krukmakaren så åker vi vidare till Lindos. Vi bekantar oss med detta unika ställe, St.Pauls Bay, och den mycket speciella kyrka som finns här. Vi lunchar i Lindos, ca 13.00 på utvald taverna och sedan så finns det ledig tid för den som vill undersöka Lindos. Kanske rida på en åsna upp till Lindos Akropolis? Vi återvänder på eftermiddagen till Rhodos stad, och intar vår middag på hotellet.


Dag 7, ÖRUNDTUR

09.00 Efter frukosten så kommer vi denna dag att köra längs med västkusten till Filerimos, ett berg med fantastisk utsikt och vacker omgivning, Johanniterriddarnas gamla kloster finns även där, och vi får provsmaka de sju örternas likör. Sedan åker vi vidare via Profitis Ilias berget, ett underbart landskap med många vackra vyer..

13.00

Vi kommer att inta lunch i den lilla byn Apollona, där vi blir bjudna på traditionellt tillagat fårkött. Vi kommer också att ha en vinprovning, och får också lära känna andra specialiteter såsom honung, suma och olivolja som finns på ön. Efter vinprovning och eventuella inköp.... styr vi kosan hem emot Rhodos stad.

17.00 - 18.00 Örundturen slut

Avskedsmiddag på utvald restaurang.

Dag 8, RHODOS - HELSINGFORS - HEMORTEN

Vi äter vår frukost och sedan så checkar vi ut ifrån hotellet. Transfer till flygfältet Diagoras på Rhodos, och vårt flyg åker på eftermiddagen. Vi landar i Helsingfors runt 18:00-tiden och sedan så väntar bussen som tar ned oss hem till Österbotten.

Resans pris:

1390 euro/person

I priset ingår ej:

-Resenärs- eller resgodsförsäkring

-Annat än det som nämnts i programmet ovan

-Privata inköp

-Enkelrumstillägg, 220 euro/person

I priset ingår:

-Bussresa ifrån Österbotten - Helsingfors - Österbotten.

-Flygresa Vanda-Rhodos-Vanda, t/r i turistklass inkl. flygskatt och måltid på flygplanet. Restid ca 4h.

-Transfer till och ifrån hotellet som ligger i Rhodos stad.

-7 nätter på ***+ hotell i Rhodos centrum, dubbelrum.

-Alla utflykter och måltider enligt programmet ovan. Dryck ingår vid alla måltider.

-Lokal svensktalande guide.

-Egen buss på Rhodos

-Reseledarens tjänster

Anmäl dig genom att klicka på den Blåa Contact Knappen till vänster på denna sida, så tar vi kontakt!

Anmälningsavgift: 300 Euro/person. Den restrerande delen betalas 28/2 2014

 

Rätt till ev. ändringar i resans program. Exakta flygtider meddelas senare.

Hjärtlig välkomna med på denna påskresa!

Recent Photos

Testimonials

  • "Das Apartment hat alles: Wasserkocher, Mikrowelle, Ofen, Herd, TV, Waschmaschine, Wäscheleine und - Ständer. Die Lage ist super ruhig. Bushaltestelle für Tagesausflüge in 3 ..."
    Tobias
    Cityaparment 2014
  • "Stayed there twice in the summer of 2012. Nicely renovated apartment with balcony on each side. Quiet and peaceful place with just a few blocks from all the shopping, dining and..."
    Summer 2012
    Cool apartment with nice price!

Facebook Like Button

go back to the top

go back to the top

 Villa Panagos, Mesonos, 85105, Faliraki,  Rhodes - Greece. Tel: + 30 22410 78259. 
Org.nr 023597080