top of page
Villa PanagosiKoskinou.jpg


Hyvinvointia taiteesta - Konst för välmående
            Maria Lankosken johdolla - under ledning av Maria Lankoski
                                   Rodos  12-19/6 2024

Jassas!

"Löydä ja herätä luovuutesi, inspiraatiota ja luovuuden intoa "sisäisten silmien" visioista, löytöretki sisäiseen sielunmaisemaan ja ulkoisten aistihavainnoiden kautta leikkimielisellä, uteliaalla, tutkimusasenteella. 

Etsimme inspiraatiota unelmista, maisemista, luonnosta, ympäristöstä, toiminnasta ja kaikesta joka saa meitä voimaan hyvin.

Ekspressiivinen, rohkea ote ja intuitiivinen ilmaisu höystettynä uteliaalla kokeilulla ja tunteella. 

Uskalla heittäytyä uuteen rohkesti ja ennakkoluulottomasti. Ei mitään suorituspaineita tai vaatimuksia, vain avoin mieli nykyhetkessä."

Tämä viikko on suunnattu kaikille väsyneille, uupuneille opettajille, kuvataideopettajille, taiteilijoille ja kaikille niille jotka kaipaavat virkistävää palautumista ja aikaa itselle "akkujen lataamiseen". Taide on ihmeellisen virkistävä  ja hyvää tekevä väline ja ilmaisumuoto hyvinvoinnille."

Tervetuloa,

Maria Lankoski

"Hitta din kreativitet, inspiration och skaparlust genom inre och yttre visioner och sinnesintryck.

Upptäcktsresa i ditt inre, "själslandskap" genom lekfull, utforskande skaparlust. Vi hämtar inspiration från, drömmar, landskap, natur, omgivning, aktiviteter och allt som får oss att må bra och bli glada.

Expressivt, modigt uttryckssätt med mycket experimenterande, känsla och öppet sinne.

Våga kasta dig in i något nytt, frimodigt och fördomsfritt. Inga prestationskrav eller förväntningar, bara öppenhet för upptäckande, utforskande och inspiration i nuet."

Denna vecka riktar sig till:

Alla trötta, utschasade lärare, bildkonstlärare, bildkonstnärer och alla andra som längtar efter uppfriskande återhämtning och tid att ladda "ackorna" genom konstens förunderliga välgörande medel och uttryckssätt. 

  

Med vänliga hälsningar - och välkommen med till Rhodos - det är upplagt för en fin vecka!

Maria Lankoski -  medskapare, handledare och inspiratör

Maria 233_edited.jpg

Maria Lankoski

Olen kuvataiteilija, graafikko ja kuvataideopettaja (Tam) ja työskentelen tällä hetkellä Kristiinassa yläkoululla ja lukiossa. Olen toiminut taideopettajana n. 25 vuotta kaikenikästen parissa. Aloitin lasten ja nuorten kuvataidekoulussa (n. 9v) ja kansalaisopistossa ja 14v olen työskennellyt kuvataideopettajana Merikarvian yläkoululla ja lukiossa. 

Olen myös vetänyt taidepajoja pakolaisten kesken alkaen n. 11v sitten ja viikon taidetyöpaja entisten ihmisksupan uhrien parissa, Room of hope päiväkeskuksessa Kyproksella, jonka perustaja on Pia Rendic.

 

Pidän treenaamisesta, kuntonyrkkeilystä, rakastan matkustamista, taidetta ja kulttuuria, valokuvaamista, elokuvista ja luonnossa kävelemisestä esim. rantakallioilla patikoimisesta. 

 

Hyvinvointia taiteesta on hyvin lähellä sydäntäni. Koen itsekin että voimat ja aika ei riitä omaan luovaan työskentelyyn kun opetustyö vie voimavarat, en jaksa uupuneena ja väsyneenä keskittyä omaan taiteiluun, vaikka kaipaan ja tarvitsen sitä. 

Olen itse kauan kaipaillut maalaus-lomia, juuri sellaisella konseptilla jota Villa Panagos tarjoaa. Näkisin itseäni kanssa-maalarina, ohjaajana joka inspiroi tällä maalauskurssilla, ei niin opettaja-roolissa. 

Käytän sekatekniikkaa, esim. akryylivärejä, öljyliituja, akvarellivärejä ja kiinan tussia. 

 

Omasta taiteen tekemisestä:

Väreillä leikkiminen on intohimoni ja haluan jakaa ja ohjata muita löytämään omaa luovuuden iloa ja intoa.

Päämäärä:

Haltioituminen - kuin lapsi. Onko suurempaa intoa ja iloa kuin haltioituneella lapsella? 

Motto: Into - ilo - intohimo - inspiraatio - vapaus - rohkeus - utelias leikki: itsensä löytäminen, olla aito ja rehellinen - siis löytää lapsi sisimmässäni❤️

Jag är bildkonstnär, grafiker och bildkonstlärare (Konstmagister) och arbetar för tillfället som bildkonstlärare i Kristinestads högstadium och gymnasium. Jag har jobbat som konstlärare i ca 25 år bland alla åldersgrupper med början i Bildkonstskola för barn och unga (ca 9 år) och Medborgarinstitutet och 14 år som bildkonstlärare i Merikarvia.

 

Jag har även lett konst för välmående bland flyktingar  med start ca 11 år sedan och en konstverkstad för f.d. offer för människohandel på dagcentret Room of hope, grundat av Pia Rendic på Cypern. 

Jag tycker om att träna, bla konditionsboxning, älskar att resa, konst och kultur, fotografering, se filmer, vandra i naturen tex på strandklippor.

 

Konst för välmående ligger mig varmt om hjärtat. Speciellt som jag själv har stort behov av tid för uppbyggande egen tid för konst-verksamhet, som stressad, ibland trött och utbränd lärare. Det är inte alltid lätt att hitta tid och energi för egen konst-koncentration. Jag har länge själv drömt om målarveckor, med Villa Panagos koncept. Jag skulle definiera min roll på denna konstkurs som deltagande medskapare, handledare och inspiratör.

Tekniker som jag använder är en blandning av olika medel såsom akryl, akvarell, oljekrita och kinesisk tusch.

 

Om mitt konstskapande:

Att leka med färger är min passion och jag vill gärna dela med mig för att andra ska hitta sin skaparlust- och glädje.

Målet: Att bli hänförd, berörd - som ett barn. Finns det någon större iver och glädje än den som flödar ur barnasinnet?

Motto: Lust - glädje - passion - inspiration - frihet - mod - att få leka nyfiket, för att hitta sig själv, sitt inre - det äkta, ärliga - dvs barnet inom mig❤️

Logo Villa Panagos.png

     Rauhallista asumista Villa Panagoksessa
Var bor vi denna vecka? Villa Panagos i Faliraki

Tulemme asumaan Villa Panagoksessa, Falirakissa joka sijaitsee 12 kilometrin päässä Rodoksen kaupungista. Ryhmällämme on koko talo käytettävissä. Alue on rauhallinen ja lähistöllä on mukavia pieniä teitä joita pitkin voi kävellä.

Pihalla voimme maalata oliivi- ja eukalyptuspuiden alla tai uudessa suositussa ulkorakennuksessa. Pihalla on viehättäviä kulmia ja nurkkauksia jotka houkuttelevat kuvantekoon. Käytettävissä on masoniittilevyjä ja siirrettäviä pöytiä.

Villa Panagosta ympäröi korkea kivimuuri ja pihalla on upeita vanhoja viini-ja öljytynnyreitä. Yksi pihan sisäänkäynneistä on 1600-1700 luvuilta ja päällystetty kivillä joita on kerätty eri puolilta saarta.

Puutarhassa kasvaa monia, välimerenalueelle tyypillisiä kasveja, yrttejä, oliiveja ja hedelmiä joita käytämme ruoanlaitossa.

Falirakin kylän hieno hiekkaranta tarjoaa ihania mahdollisuuksia nauttia auringonotosta ja uimisesta.  Hienolle hiekkarannalle on noin 15 minuutin kävelymatka - ei unohdeta aurinkoa ja uimista!

Käytettävissämme on myös naapurhotellin uimallas(sinne on viiden minutin kävely).

Tutustumme kreikkalaiseen keittiöön sen kaikissa muodoissa. Teille tarjotaan monipuolista kreikkalaista ruokaa - uusia makuelämyksiä ja tuoksuja! Puutarhassa kasvaa monia, välimerenalueelle tyypillisiä kasveja, yrttejä, oliiveja ja hedelmiä joita käytämme ruoanlaitossa.

Kukin asunto on 25 neliömetriä ja siellä on kaksi vuodetta jotka voi myös yhdistää parisängyksi. Vaatekaappi,  minikeittiö ja tykötarpeita, ruokapöytä ja tuolit sekä jääkaappi ja pieni pakastin. Huoneissa on myös kahvin- ja teenkeittimet, ilmastointi(AC) ja ilmainen WiFi. Jokaisessa huoneessa on oma suihku ja WC. Pimennysverhot ja hyttysverkot. Adapteria ei tarvita. Kalustettu terassi tai parveke.

Vid Villa Panagos - så har alla rum har egen balkong eller terass med utsikt över trädgården.

I varje rum finns 2 st sängar, egen toalett med dusch och ett mindre kök. Kaffe-, och vattenkokare.AC och WiFi. Myggnät i alla balkongdörrar och fönster. Kaklade golv.

Målarna kan fritt använda sig av hela Villa Panagos trädgård. Vi har satsat på olika uterum, och många har naturen själv format. Krukor - gamla vin och olivoljekärl finner man som trevliga inslag.

 

Det går utmärkt att lämna sina alster i uterummet över natten - man behöver inte plocka in sin utrustning  varje kväll.

Vi här på Villa Panagos är mycket måna om att ni även skall få en inblick i det grekiska köket som vi gärna kombinerar med Nordiska inslag.

Kali Orexi!

Viikon ohjelma 12-19/6 - Veckoprogrammet 12-19/6 

Päiva 1. Matkustuspäivä

 • Rodoksen lentokentällä odotamme teitä ja ohjaamme teidät oikeaan bussiin, viemme Villa Panagokselle ja avustamme huoneenjaossa. Villa Panagos sijaitsee Falirakissa.

 • Samana iltana meillä on teille tutustumistilaisuus, missä esittäydymme kaikki, kerromme tarkemmin ohjelmasta ja siitä mita voitte tehdä vapaa-aikana,  neuvomme ”neuvottomia” ja vastamme kysymyksiinne.

 • Illallinen Villa Panagoksella, ja tietenkin nostamme Ouzo-pikarin osallistujien kunniaksi! Jamas!

Dag 1. Ankomstdag

 • Transfer ifrån flygfältet "Diagoras" på Rhodos till Villa Panagos, och förningen tar ca 20 minuter ifrån flygfältet till Villa Panagos. Vi väntar - och för er till Villa Panagos - oberoende av vilken tid/flyg den 12/6 som ni anländer

 • Incheckning

 • Välkomstmiddag vid Villa Panagos

Päivä 2. Maalaaminen Villa Panagoksessa

 • Aamiainen 08:00 – 09:00.

 • Tänään aiomme pysyä lähellä Villa Panagosta

 • 12:00-16:00 - tauko

 • 15-18:00 Maalaaminen

 • 19:00 Illallinen Villa Panagoksella

Dag 2. Vi målar hela dagen vid Villa Panagos

 • Frukost 08-09:00

 • 09:00 - Vi påbörjar målandet och väcker lusten till måleriet

 • 12:00 - lunch på egen hand, bad, avkoppling - eller eget måleri

 • 15:00 - 18:00 - måleri

 • 19:00 - Middag vid Villa Panagos

Päivä 3. Pieni Saarikierros

 • Aamiainen 08:00 – 09:00.

 • 09:30 Lähtö Villa Panagokselta - omalla bussilla - Suomenkielinen lisensioitu opas on mukana.

 • Tänään tutustumme savityöpajan, Jannis - "The last Mohikan"

 • Matka jatkuu Apollonakylään, missä pääsemme maistamaan  - tutustumaan oliiviöljyä, saippua mm.

 • Kahvitauko Apollonakylässä, (sisältyy hintaan)

 • Olemme takaisin Villa Panagosksella noin 15:00

 • Maalaaminen

 • 19:00 Illallinen Villa Panagoksella

Dag 3. Vi bekantar oss med bergsbyn Apollona - och besök hos keramiker

 • Frukost i vanlig ordning

 • 09:30  Vi åker ifrån Villa Panagos - med egen transport och licensierad guide, och vårt första stopp är hos keramikern Jannis. Vi fortsätter upp emot bergen - Profitis Ilias - och vår destination är den fina bergsbyn Apollona. Här bekantar vi oss med de traditionella produkter som tillvekas här - provsmakning - och kaffepaus(ingår i veckans pris)

 • 15:00 Vi är tillbaka vid Villa Panagos

 • 19:00 Middag vid Villa Panagos

Päivä 4. Maalaaminen Villa Panagoksessa

 • Aamiainen 08:00 – 09:00.

 • Maalaaminen

 • 12:00-15:00 - tauko

 • 15-18:00 Maalaaminen

 • 19:00 Illallinen Villa Panagoksella

Dag 4. Vi målar hela dagen vid Villa Panagos

 • Frukost 08-09:00

 • 09:00 - Vi kör igång - med härligt målande

 • 12:00 - lunch på egen hand, bad, avkoppling - eller eget måleri

 • 15:00 - 18:00 - Målarworkshop

 • 19:00 - Middag vid Villa Panagos

Päivä 5 .Maalaamme Villa Panagoksessa - ja iltapäiväretki

 • Aamiainen 08:00-09:00.

 • Maalaaminen Villa Panagoksella.

 • 16:30 Lähtö Villa Panagokselta - omalla bussilla - Suomenkielinen lisensioitu opas on mukana!

 • Illallinen tavernassa (kuuluu hintaan)

Dag 5. Vi målar vid Villa Panagos och eftermiddagsutflykt

 • 08-9:00  Frukost

 • 16:30 Vi startar ifrån Villa Panagos - och vårt första stop blir vid Kallithea Springs.

 • Upp till Rhodos Acropolis bär det - och sedan stannar vi till i Rhodos Gamla Stad.

 • Middag på taverna (ingår i priset)

Päivä 6. Vapaa päivä - tai maalaaminen Villa Panagoksessa

 • Aamiainen 

 • Illallinen omin päin

 

Dag 6. Ledig dag - Fritt måleri

 • Frukost i vanlig ordning

 • Ledig dag för egna utflykter och aktiviteter eller fritt måleri /stranden/egna utfärder

 • Middag på egen hand

Päivä 7.  Vernissage - "Greek Night"  

 • Aamiainen 08.00 - 09.00

 • Aamiaisen jälkeen - maalaminen

 • Ryhmä kokoontuu iltapäivällä etukäteen sovitun aikataulun mukaisesti - Vernissage!

 • 19.00 Yhdessa vietämme kreikkalaisen illan - omat musiikot! Oppaa!

Dag 7. Vi målar vid Villa Panagos, Vernissage - och Avslutningsmiddag med

"Greek Night"  -  levande musik

 • Frukost 08-09:00

 • Måleri vid Villa Panagos med avbrott för lunch.

 • Vi hänger liten utställning av veckans verk.

 • Avslutningsmiddag, ca 18:00, vid Villa Panagos, "Greek Night", Oppa!

Päivä 8. Lähtöpäivä

 • Aamiainen 

 • Huoneiden luovtus - ja kuljetus Rodoksen lentokentälle - noin 2h ennen lentoa

Iloinen matkamme päättyy! Hyvää matkaa kotiin!

Dag 8. Hemfärdsdag

 • Frukost - transfer till flygfältet för den som har en tidigare avgång 

 • Måleri - spendera dagen som du vill - om du har ett senare flyg

 • Utcheckning - sker 2h innan avfärd till flygfältet

 • Transfer till flygfältet - med en massa fina målningar i bagaget!

Matkan hinta: 1260 euroa/henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa.

Matkan ajankohta: 12-19/6 2024

 

Hintaan, 1260euroa/henkilö sisältyy:

 • Majoitus Villa Panagos, 7 yötä 8 päivää, jaetussa kahden hengen huoneessa

 • Aamiainen *7

 • Kahvitauko*1 Apollona kylässä

 • Illalliset *6, juoma sisältyy - illallinen tavernassa(juoma sisältyy)

 • Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket

 • Lentokenttäkuljetukset matkakohteessa meno-palu, 12-19/6

 • Palvelu suomen/ruotsin kielellä

 • Suomenkielinen lisensioitu oppaan palvelut

 • Kurssimaksu

 • Oma bussi -  ja Villa Panagos -  ainoastaan maalareille!

 • Masoniittilevyt, maalaustelinet - ja joogamatot lainattavaksi

 • Verot ja viranomaismaksut

 • Ei stressiä!

 

Hintaan, 1260euroa/henkilö ei sisälly:

 • Muita kuin ohjelmassa mainittuja käyntikohteita ja palveluita

 • Matkustaja ja matkatavaravakuutuksia. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo ennen matkaan varaamista

 • Henkilökohtaiset menot

 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta, 240euroa

 • Lento

 

-Tiedostelut ja ilmoittautumiset, puhelimitse Ann-Sofi Sydholm +358 (0)50 5949 737 tai mailitse: rodos4me@hotmail.com tai puhelimitse Maria Lankoski;  Maria: +358 40 0799 513

   

Matkan maksu- ja peruutusehdot:

 • Varausmaksu 200 €/hlö. Loppumaksun 12/4 2024 

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •  viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö

 •  59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu

 •  35-15 vrk ennen matkan alkua, pidetetään 50% matkan hinnasta

 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 100 % matkan hinnasta

 

Muuta:

-Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortilla saa sairaanhoitoa samaan hintaan ja saman käytännön mukaisesti kuin kyseisen valtion asukkaat. Eri valtioilla on omat käytäntönsä, ja niihin kannattaa tutustua ennen matkaa osoitteessa www.kela.fi/ sairaanaulkomailla. Erityisen tärkeä kortti on vakavissa tapauksissa, koska yksityisillä lääkäriasemilla ei aina voida hoitaa kaikkia tilanteita. Kortti on ilmainen ja se tilataan Kelasta verkossa tai puhelimitse.

-Värit, penselleitä, paperia y.m. Maria lähettää lisätietoja materiaaleista, väreistä ja muusta

-Huom! Tätä matkaa ei suositella liikuntaesteisille.

-Valuuta: euro

-Aikaero: sama aika kuin Suomessa.

Suosittelemme;

-Finnairin suora lento Helsingistä Rodokselle:

*12/6 Lähtö Helsingistä 15:50 - Rodoksella 19:4

*19/6 Lähtö Rodokselta 11:00 - Helsingissä 14:55

Junalla Helsinkiin?

- Voit yhdistää junamatkasi lentoaikaan eri puolilta Suomea; Oulusta, Kokkolasta, Vaasasta - Helsinki Vantaan lentokentälle.

Pidämme oikeuden muutoksiin matkaohjelmissa.

Varaukset:

 • Täyttämällä sivun alla olevan ilmoittautumislomakkeen

Tervetuloa Rodokselle!

Pris: 1260 euro/person, 7 nätter 8 dagar, 12 -19/6 2024, i delat rum - ingår:

​​

 • Hela programmet som ovan nämnts

 • Kursavgift - Maria Lankoski som kursledare som är fullständigt finsk/svenskspråkig

 • Transfer till och ifrån flygfältet Diagoras på Rhodos till Villa Panagos i Faliraki. Det tar ca 25 minuter ifrån flygfältet till Villa Panagos. Transfern gäller den 12/6 10 samt 19/6

 • ​Boende i Villa Panagos, 7 nätter 8 dagar.

 • Gruppen har hela Villa Panagos område och hus som de förfogar över denna vecka

 • Middagar *6, Frukost *7

 • Utflykt/fotografering, besök hos keramiker, den härliga bergsbyn Apollona med licensierad guide samt kaffepaus(ingår i priset)

 • "Greek Night", Villa Panagos med egen live Greek Music

 • Vid alla måltider ingår dryck

 • Inga samtransporter, utan vi följer vår egen rytm

 • Masonitskivor i olika storlekar som ni får låna, vatten"ämbare", egna lätta höj- och sänkbara flyttbara bord. Stafflin.

 • Stor uteatelje som ni fritt får förfoga över. Eluttag på utemålarområdet, samt toaletter.

 • Gymnastikunderlag - för den som så önskar

 • WiFi (alla rum har egen router is samtliga rum vid Villa Panagos), samt AC 

 • Myggnät i samtliga fönster och balkong. Mörkläggningsgardiner.

 • Handdukar och sängkläder. Aircondition ingår i priset.

 • Service vid Villa Panagos -  på svenska och finska hela veckan - och glatt humör!

 • Skatter, parkeringsavgifter, inträden och övriga avgifter

 • Arrangörens tjänster/service på svenska/finska 24h/dygn. Vi står även i direkt kontakt med sjukhus och/eller läkare ifall om att detta skulle behövas.

 I priset 1260 euro/person ingår inte:​​​

 • Reseförsäkring och/eller resgodsförsäkring

 • Enkelrumstillägg, 240 euro

 • Privata utgifter

 • Flygstol. Vi rekommenderar Finnairs direkta flyg ifrån Helsingfors t/r, 12-19/6. Du väljer själv om du önskar morgon eller kvällsflyg. Vi ordnar med transfer oberoende av vilken tid som du anländer/åker tillbaka , 12-19/6 2024.

   Övrigt:​​

 • Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring innan du åker, om inte ta en reseförsäkring.​

 • Denna resa är inte specifikt anpassad för rörelsehindrade

 • Meddela oss vid din anmälan om du är allergisk. Gällande andra dieter - så kontaktar du oss vid din anmälan.

Det går även utmärkt att följa med som icke deltagare i målarveckan. Tag kontakt för mer information.

   Anmälan:

 • Fyll i anmälningsformuläret längst nere på sidan- vi kontaktar dig

Hur betalar man kursen?

 • Då vi har fått din anmälan så skickar vi dig betalningsinstruktioner. Anmälningsavgiften, 200 euro/deltagare - betalas inom 14dgr. Du kan välja att betala via bank - eller med kort.

 • Obs! Intresseanmälan är inte bindande, förrän anmälningsavgiften 200 euro är betald

 • Den andra delen betalas senast den 12/4 2024

 

Det går också utmärkt att ringa + 358 50 5949 737 för mer information, 09.00-17.00/Ann-Sofi (vi pratar svenska) eller maila;  rodos4me@hotmail.com. Det går också bra att ställa frågor till Maria: +358 40 0799 513

Avbeställningsvillkor för denna resa:

 • ​Vid avbokning senare än 14 dagar innan starten, debiteras fullt pris.

 • Anmälningsavgiften återbetalas inte​​

 • Mot uppvisande av läkarintyg, så kan du söka ersättning ifrån ditt försäkringsbolag

Välkommen med på en härlig målarvecka - som innehåller "extra allt" - privat - uppmuntrande - avkopplande -  skräddarsydda utflykter -  och en stor dos Grekisk kultur!

Vi förbehåller oss rätten till eventuella ändringar i programmet

Ilmoittautumislomake/Anmälan

Kiitos rekisteröinnistä!Tack för ditt meddelande!

bottom of page